Що дають оливки

Оливки надають вам корисну клітковину Отримання достатньої кількості клітковини у вашому раціоні є одним із головних ключів до здорового серця, здорового рівня холестерину, гарного травлення та довголіття в цілому, а оливки можуть відігравати корисну роль у задоволенні вашої щоденної харчової потреби в клітковині.18 квіт. 2023 р.

Попри всю користь оливок, ми не рекомендуємо вам їх є у великій кількості, вони містять багато солі і Омега 6-9. Пам'ятайте, якщо з'їсти 3-5 оливок на день – це користь, а ціла банка – вже шкода!

Завдяки тому, що плоди містять поліненасичені жирні кислоти, омега-3, омега-6, лінолеву та олеїнову кислоти, природні антиоксиданти, вітаміни А, Е, С, D, РР, B6 і К, вони значно впливають на здоровя організму.

Як правильно їсти оливки Оливки можна їсти як закуску, добавляти їх до салатів, піци чи інших страв, зокрема і м'ясних. Вони є частиною середземноморської дієти. Хоча українці найчастіше бачать зелені і чорні оливки, насправді їх колірна палітра набагато більша. Вона включає також відтінки червоного і коричневого.

Багато хто вважає, що оливки і маслини – це різні плоди. Насправді вони відрізняються лише ступенем зрілості. Зелені оливки зірвали з дерева незрілими, а чорні повисіли на гілках довше і встигли «насититися» маслом, за що їх і називають маслинами.

Оливки здатні знизити ризик розвитку онкології. За рахунок вітамінів С та Е, які є антиоксидантами, оливки позитивно впливають на суглобову тканину. Лікар зазначила, що якщо з'їдати 20 оливок на місяць, то це буде хороша профілактика відкладення зубного каменю, а також каміння у нирках та жовчному міхурі.





Всупереч поширеній думці, оливки не вважаються овочами. Фактично, це вид фруктів, який належить до сімейства кісточкових, поряд з вишнями, персиками та …